Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και όλοι εννοείται ότι ανυπομονούμε! Το ίδιο κι εσύ! Πήρες το καινούργιο σου μαγιό, κανόνισες τις διακοπές σου, αγόρασες τα νέα σου αντηλιακά για την προστασία του δέρματος το καλοκαίρι.

Τι έχεις κάνει όμως για τα μαλλιά σου; 

Η προετοιμασία των μαλλιών μας για την καλοκαιρινή περίοδο είναι μία διαδικασία πολύ σημαντική, που δυστυχώς πολλές φορές αμελείται. Ο ήλιος, το αλάτι, η άμμος και η υγρασία του καλοκαιριού επιβαρύνουν και αποδυναμώνουν την τρίχα, με αποτέλεσμα τα μαλλιά σου να μην έχουν την όψη και την ποιότητα που ονειρεύεσαι για τα καλοκαιρινά σου beach looks. 

Για να το αποφύγεις αυτό χρειάζεται η σωστή προετοιμασία και φροντίδα πριν ακόμα κάνεις την πρώτη σου βουτιά! 

Τι λες, πάμε να δούμε πώς να προστατέψεις από νωρίς τα μαλλιά σου για το φετινό καλοκαίρι; 

 

Κούρεμα πριν το καλοκαίρι 

Νούμερο 1 βήμα για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή και δυνατά περιμένοντας το καλοκαίρι, είναι το κούρεμα! Όποιον hair expert κι αν ρωτήσεις, σίγουρα θα σου πει ότι το κούρεμα (λίγο, μην τρομάζεις!) πριν μπει το καλοκαίρι είναι must. 

Θα απαλλαγείς από την ψαλίδα, τις ταλαιπωρημένες και ξηρές άκρες και θα δώσεις στα μαλλιά σου την ανανέωση που σίγουρα έχουν ανάγκη, πριν έρθουν αντιμέτωπα με τον ήλιο και τη θάλασσα! 

Tip: Πολλές νομίζουν ότι θα ήταν καλύτερα να περιμένουν τον Σεπτέμβρη, δηλαδή το τέλος του καλοκαιριού, για να κάνουν το απαραίτητο κούρεμα στα μαλλιά τους. It’s a no from us! 

Αν θες να έχεις υγιή και λαμπερά μαλλιά τους καλοκαιρινούς μήνες, μην αναβάλλεις τόσο πολύ το κούρεμα σου. Επισκέψου και τώρα και τον Σεπτέμβρη το κομμωτήριο για να διατηρήσεις την τρίχα σου δυνατή. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι κάθε 3-4 μήνες, τα μαλλιά μας χρειάζονται το φρεσκάρισμά τους. 

 

Haircut

 

Φυσικό χρώμα στα μαλλιά για το καλοκαίρι 

Ναι, ξέρουμε. Τώρα που ανοίγει ο καιρός μας πιάνει όλες μία τρέλα με το να αλλάξουμε το χρώμα των μαλλιών μας! Είναι όμως η κατάλληλη περίοδος για να βάψεις τα μαλλιά σου; 

Η καλύτερη και πιο συνετή επιλογή είναι να μην κάνεις πολύ extreme αλλαγές στα μαλλιά σου πριν το καλοκαίρι. Ιδανικό είναι να διαλέξεις ένα χρώμα κοντά στο φυσικό σου, ώστε να μην ξεθωριάζει μέσα σε 1 εβδομάδα από τον ήλιο, το αλάτι, το χλώριο και χρειάζεται συχνά ανανέωση.

Αν βέβαια θες τόσο πολύ να βάψεις τα μαλλιά σου κάτι έντονο και εκκεντρικό, προσπάθησε τουλάχιστον να ακολουθείς μία σωστή ρουτίνα περιποίησης με ποιοτικά προϊόντα για να μην αποδυναμωθεί εντελώς η τρίχα. 

Τα σωστά προϊόντα περιποίησης μαλλιών 

Κάθε εποχή, ανάλογα με τον καιρό, τα μαλλιά μας έχουν διαφορετικές ανάγκες. Έτσι, ενώ τον χειμώνα χρησιμοποιούσες πιο βαριά προϊόντα αναδόμησης, τώρα ήρθε η ώρα να επιλέξεις τα πιο ανάλαφρα και ενυδατικά προϊόντα για το καλοκαίρι.  

 

Σαμπουάν περιποίησης για το καλοκαίρι 

Τους καλοκαιρινούς μήνες τα μαλλιά μας έχουν να αντιμετωπίσουν ένα σωρό επιβαρυντικούς εξωτερικούς παράγοντες. Η φροντίδα τους λοιπόν με το κατάλληλο σαμπουάν είναι επιβεβλημένη!

Επίλεξε ένα σαμπουάν ειδικά σχεδιασμένο για να καθαρίζει σε βάθος και παράλληλα να ενυδατώνει πλήρως. 

Το Σαμπουάν Περιποίησης - Αφρόλουτρο After Sun με Αβοκάντο & Lime της Olea Summer είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι! Απομακρύνει πλήρως το χλώριο και τα άλατα, ενυδατώνει σε βάθος και παράλληλα αφήνει στα μαλλιά και στο δέρμα μία βελούδινη αίσθηση και λάμψη. 

Χάρη στο αβοκάντο, το lime, και τα φίλτρα προστασίας από την UV ακτινοβολία, από τις πρώτες χρήσεις θα πεις αντίο στα ξηρά, ταλαιπωρημένα και απείθαρχα μαλλιά! Είναι παράλληλα και το καλύτερο προϊόν για τις διακοπές σου, αφού η 2 σε 1 εφαρμογή του, θα σου λύσει τα χέρια! 

 

olea summer 1

 

Μάσκα περιποίησης για μετά τον ήλιο 

Για πιο βαθιά ενυδάτωση, μία ειδική μάσκα περιποίησης είναι σαν superfood για τα μαλλιά σου! Δυστυχώς το σαμπουάν από μόνο του δε μπορεί να κάνει θαύματα, όμως με την σωστή μάσκα όλα γίνονται! 

Η μάσκα περιποίησης μαλλιών After Sun της Olea Summer θα γίνει ο καλύτερος σύμμαχος των μαλλιών σου για φέτος το καλοκαίρι! Μετά την έκθεση στον ήλιο, τα μαλλιά χρειάζονται ένα δραστικό προϊόν για ουσιαστική επανόρθωση.

Η After Sun μάσκα με αβοκάντο και lime κάνει ακριβώς αυτό! Προσφέρει βαθιά θρέψη και φροντίδα απέναντι στην ξηρότητα που προκαλεί η θάλασσα, η πισίνα και ο ήλιος στην τρίχα. Μετά την εφαρμογή, τα μαλλιά σου θα είναι απαλά και λαμπερά χωρίς τις καταστροφές που προκαλεί η UV ακτινοβολία, τα άλατα και το χλώριο!

 

olea summer 4

 

Serum Ενυδάτωσης μαλλιών για μετά την έκθεση στον ήλιο 

Ένα ακόμη μαγικό προϊόν που χρειάζεσαι περιμένοντας να έρθει το καλοκαίρι, είναι ένα serum προστασίας για τα μαλλιά σου. Είτε έχεις υγιή μαλλιά, είτε ταλαιπωρημένα το serum είναι το προϊόν που άπαξ και το χρησιμοποιήσεις, δεν μπορείς να το αποχωριστείς. 

Ιδανική επιλογή για τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι το serum ενυδάτωσης 3 σε 1 after sun της Olea Summer για τα μαλλιά και το σώμα! Μειώνει σημαντικά το φριζάρισμα, προστατεύει από τις “επιθέσεις” του περιβάλλοντος και ενυδατώνει σε βάθος τα μαλλιά και το σώμα μετά την ηλιοθεραπεία. Τα συστατικά του προσφέρουν στην τρίχα και το δέρμα τη θρέψη που έχουν ανάγκη, ενώ το πλούσιο άρωμα των φρούτων του πάθους σου θυμίζει απευθείας καλοκαιρινές διακοπές και διαρκεί όλη μέρα! 

Εφάρμοσε το είτε σε νωπα, είτε σε στεγνά μαλλιά κυρίως στις άκρες αλλά και στα σημεία που τείνουν να φριζάρουν περισσότερο. 

 

olea summer 2

 

Αντηλιακό Λάδι Προστασίας για τα μαλλιά 

Όπως ακριβώς προστατεύεις το δέρμα σου από τις ακτίνες του ήλιου, το ίδιο πρέπει να κάνεις και για τα μαλλιά σου! Η UVA & UVB ακτινοβολία ξηραίνει και καταστρέφει την τρίχα, η οποία σε συνδυασμό με το χλώριο και τα άλατα επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο. Τι είναι λοιπόν αυτό που χρειάζεσαι για να προστατέψεις τα μαλλιά σου; 

Το αδιάβροχο λάδι προστασίας μαλλιών της Olea Summer με αβοκάντο & lime και αντηλιακά φίλτρα! Ενυδατώνει, δημιουργεί δίχτυ προστασίας απέναντι στον ήλιο, το αλάτι και το χλώριο και κάνει τα μαλλιά απαλά και ανάλαφρα. Απλά βάλτο στην τσάντα θαλάσσης σου και θα έχεις διασφαλίσει έτσι την αντηλιακή προστασία μέχρι και για τα μαλλιά σου!

Ψέκασε τα μαλλιά σου, χτένισέ τα ώστε να διανείμεις το λάδι ομοιόμορφα και είσαι έτοιμη για τις πιο δροσερές βουτιές!

 

olea summer 5

 

Γρήγορα tips για να προστατέψεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι! 

  • Πριν ξεκινήσεις τα μπάνια σου, κάνε μία θεραπεία για βαθιά αναδόμηση στο κομμωτήριο! Τα μαλλιά σου θα πάρουν το boost που χρειάζονται πριν την έκθεση στον ήλιο και τη θάλασσα. 
  • Απόφυγε τα προϊόντα styling με θερμότητα. Ο καιρός είναι θερμός! Άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά για να μειώσεις την καταστροφή της τρίχας. 
  • Ξέπλυνε τα μαλλιά σου αμέσως μετά την βουτιά. Το νερό της θαλασσας και της πισίνας ξηραίνει και αφυδατώνει την τρίχα. 
  • Μην χτενίζεις τα μαλλιά σου μόλις βγαίνεις από τη θάλασσα. Το αλάτι μειώνει την ελαστικότητα της τρίχας, με αποτέλεσμα αυτή να σπάει όταν βουρτσίζεις τα μαλλιά σου για να τα ξεμπλέξεις μετά από τη βουτιά.  
  • Αν σκέφτεσαι να τολμήσεις ένα κοντό κούρεμα, τώρα είναι το ιδανικό timing... και δε θα ζεσταίνεσαι και δε θα χρειάζεται να κάνεις καθημερινό styling!  

 

 

olea summer 3

 

 

FACEBOOK   Yanni Extensions

 INSTAGRAM  @yanniextensions